Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagyma krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg medvehagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 darab burgonya
  • 2 liter szárnyas alaplé (lehet zöldség is)
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítése

A megtisztított medvehagymát és zöldhagymát felszeleteljük, majd a felhevített vajon elkezdjük párolni.

Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig együtt pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel vagy alaplével.

Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk az egészet.

Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal, főtt tojáskarikákkal vagy pirítóskockákkal.

https://receptneked.wps.hu/levesek/medvehagyma-kremleves-3/