Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Medvehagyma krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 nagyobb burgonya 1 kis fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 8 dl víz 1 leveskocka 2 dl főzőtejszín só bors Elkészítése: Az olajon megfonnyasztjuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, felengedjük a meleg vízzel. Míg felforr, addig a medvehagymát megmossuk és vastag szárától megtisztítjuk. Amikor […]

Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 8 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors


Elkészítése:

Az olajon megfonnyasztjuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, felengedjük a meleg vízzel. Míg felforr, addig a medvehagymát megmossuk és vastag szárától megtisztítjuk.

Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, forrástól számítva kb 5-8 percig főzzük. Ezután botmixerrel jól eldolgozzuk.

Visszatesszük a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverjük a tejszínt simára és a gyöngyöző levesbe öntjük folytonos keverés mellett. Kóstoljuk, és ha kell még utánízesítjük. A tejszínnel csak egyet forrjon!

Langyosra hűtjük és pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is