Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagyma krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 8 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • bors


Elkészítése:

Az olajon megfonnyasztjuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, felengedjük a meleg vízzel. Míg felforr, addig a medvehagymát megmossuk és vastag szárától megtisztítjuk.

Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, forrástól számítva kb 5-8 percig főzzük. Ezután botmixerrel jól eldolgozzuk.

Visszatesszük a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverjük a tejszínt simára és a gyöngyöző levesbe öntjük folytonos keverés mellett. Kóstoljuk, és ha kell még utánízesítjük. A tejszínnel csak egyet forrjon!

Langyosra hűtjük és pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/medvehagyma-kremleves-4/