Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagyma krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 szem krumpli
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • bors
  • reszelt sajt
Medvehagyma krémleves

Elkészítése

A vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát és a medvehagyma szárát. Amikor már üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd felöntjük 8 dl vízzel. Körülbelül 10 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.

Ezután botmixerrel összeturmixoljuk a levest, majd hozzáadjuk a szeletelt medvehagyma zöldjét, sóval és borssal ízesítjük, és újra összemixeljük. Végül felöntjük tejszínnel, és még egyszer összeforraljuk, hogy a leves krémes állagot kapjon.

Tálaláskor reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét, ami tökéletesen kiegészíti a medvehagymás krémleves lágy ízét.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/levesek/medvehagyma-kremleves/