Elkészítése
A medvehagymát megmossuk, a szárát lecsipkedjük, és a leveleket vékony csíkokra vágjuk. Egy nagyobb lábosban, kevés olajon, fedő alatt addig pároljuk, amíg összeesik.
Közben a karfiolt alaposan megmossuk és kisebb rózsákra szedjük. A megpuhult medvehagymához adjuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni (kb. 1-1,5 liter). A levest sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon főzni kezdjük, amíg a karfiol megpuhul.
Amíg a karfiol fő, elkészítjük a rántást. Egy kisebb serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A végén hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd levesszük a tűzről. A tejfölt egy tálban simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a rántást, hogy csomómentes legyen.
Amikor a karfiol megpuhult, a tejfölös rántást fokozatosan a leveshez keverjük, miközben folyamatosan kevergetjük. A levest lassú tűzön felforraljuk, majd még 1-2 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor friss medvehagymával vagy pirított kenyérkockákkal díszíthetjük.

