Elkészítése
Előkészítés:
A zellergumót meghámozzuk, megmossuk, majd a szárzellerrel együtt kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, a medvehagymával együtt apróra vágjuk.
Elkészítés:
A vajat egy edényben felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott zellergumót és a szárzellert, valamint az aprított medvehagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és adunk hozzá ételízesítőt vagy alaplevet. Lefedve addig pároljuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Amikor minden hozzávaló megpuhult, az egészet összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt. A levest alacsony lángon kiforraljuk, hogy a tejszín is jól elkeveredjen.
Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
