Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás zellerkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej zeller
  • 0,5 csomag szárzeller
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 levél medvehagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő (vagy alaplé )

Elkészítése

Előkészítés:

A zellergumót meghámozzuk, megmossuk, majd a szárzellerrel együtt kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, a medvehagymával együtt apróra vágjuk.

Elkészítés:

A vajat egy edényben felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott zellergumót és a szárzellert, valamint az aprított medvehagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és adunk hozzá ételízesítőt vagy alaplevet. Lefedve addig pároljuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Amikor minden hozzávaló megpuhult, az egészet összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt. A levest alacsony lángon kiforraljuk, hogy a tejszín is jól elkeveredjen.

Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/medvehagymas-zellerkremleves/