Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás zöldségleves mozzarellával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1  csokor medvehagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 3 újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 krumpli
  • 1 csomag zellerlevél
  • 1 csomag petrezselyemlevél
  • 3 chili
  • 1 paradicsom
  • 2 szárnyas húsleves kocka
  • só
  • fekete bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 1 csomag (8 dkg) mini mozzarella


Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, az újhagymát és a répát felszeleteljük, a krumplit kockára vágjuk, a medvehagymát, a petrezselymet és zellerlevelet felvágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.

Egy fazékban az olajon és a vajon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a répát és a krumplit, és együtt dinszteljük. Majd belerakjuk a többi zöldséget, belevágjuk a chilit, és felöntjük a vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.

Bő fél óra után, amikor már minden puhára főtt, tálalunk.

A tányérba szedünk a levesből, s teszünk bele mozzarellát.

[box style=”info”]Ezúttal sajtos pirított toast helyett mozzarellával készült, és így is remek lett.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/medvehagymas-zoldsegleves-mozzarellaval/