Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggy krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 45 dkg magozott meggy (fagyasztott)
  • 8 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése

A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlevet és felforraljuk.

2 dl tejszínt a pudingporhoz adunk és csomómentesre keverjük. A leveshez öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk.

Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.

Ízlés szerint tehetünk bele habtejszínt vagy tejszínhabot.

Jól lehűtve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/meggy-kremleves/