Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Meggyleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggyet tegyük fel a vízben főni, és adjuk hozzá a citromlevet, citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Egy kevéssel több vizet használjunk, mint amennyi a gyümölcsöket ellepi. Ha a meggyleves forrásban van, akkor már el is kezdhetjük készíteni a tejfölös habarást, mert a meggynek nem kell sokat főnie. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A meggyet tegyük fel a vízben főni, és adjuk hozzá a citromlevet, citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Egy kevéssel több vizet használjunk, mint amennyi a gyümölcsöket ellepi. Ha a meggyleves forrásban van, akkor már el is kezdhetjük készíteni a tejfölös habarást, mert a meggynek nem kell sokat főnie.

A habaráshoz keverjük simára a tejfölt és a lisztet, majd ezt követően szedjünk hozzájuk a forró léből, azzal is jól keverjük el őket, majd öntsük a habarást a leveshez. A behabart meggylevest az újra forrástól számítva még 2-3 percig főzzük, hogy ne maradjon liszt ízű.

A meggylevest vagy forrón, vagy pedig jól behűtve kínáljuk, a többi gyümölcsleveshez hasonlóan ez sem jó langyosan.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is