Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg fagyasztott meggy 15 dkg cukor 3 evőkanál étkezési keményítő vanília aroma só ízlés szerint 1 csillagánizs 1 rúd fahéj 3 szem szegfűszeg 1 citrom reszelt héja fél citrom leve 2 dl tejföl Elkészítése: 1,5 liter vízben feltesszük főni a meggyet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel együtt. A tejfölt csomómentesre kikeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fagyasztott meggy
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • vanília aroma
  • só ízlés szerint
  • 1 csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl


Elkészítése:

1,5 liter vízben feltesszük főni a meggyet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel együtt.

A tejfölt csomómentesre kikeverjük a keményítővel és a főzőléből hozzátéve simára keverjük, majd hozzákeverjük a meleg leveshez, ha a gyümölcsök megpuhultak.

A citrom levét belecsavarjuk és már csak 2-3 percig melegítjük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és csészékben kínáljuk. A fűszerdarabokat a végén eltávolítjuk. Az aromát is csak a végén keverjük bele a levesbe, mint a citromlevet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is