Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg meggy 1 kk fahéj 1 citrom 5 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 dl száraz vörösbor 1 csipet só 2 dl tejföl 2 dl tejszín 1 ek keményítő Elkészítése: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort és egy csipet sót. Felöntjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
LigetiK
Beküldte: 2015.06.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg meggy
  • 1 kk fahéj
  • 1 citrom
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek keményítő


Elkészítése:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort és egy csipet sót. Felöntjük 2 l vízzel, felforraljuk, és 5 perc alatt puhára főzzük.

A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel.

Ha a meggy megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és állandóan kevergetve felforraljuk. Hidegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is