Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mentás zöldborsó krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 dl zöldségleves alaplé
  • 10 szál menta
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál tejszín vagy tejföl
  • só
  • 1 szelet pirítós felszeletelve

Elkészítése

A hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk. A menta leveleket a szárról lecsipkedjük.

Egy nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót, a mentát és lassú tűzön puhára főzzük.

Szűrőkanállal kevés borsót kiveszünk a tálaláshoz, a töbit botmixerrel vagy tumixszal pürésítjük, majd sóval esetleg cayenne borssal ízesítjük.

Belekeverjük a tejszínt és felmelegítjük, de már nem forraljuk!

A kiszedett borsóval, felaprított pirítóssal és mentalevéllel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/mentas-zoldborso-kremleves/