Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói pozole recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Kukorica előkészítéséhez:

  • 2 bögre lófogú kukorica
  • 1 púpozott ek kálcium-hidrixid
  • annyi víz, hogy ellepje az edényben a kukoricát

Leveshez:

  • 1 csirke
  • ételízesítő
  • 2 vöröshagyma
  • 1 lime
  • 1 jalapeno
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 4 gerezd foghagyma
  • 1 csomag tortilla
  • 1 avokádó


Elkészítése:

Feltesszük a kukoricának forrni a vizet. Ha felforrt, belerakjuk a kálcium-hidroxidot, és összekeverjük. Amikor feloldódott a vízben, beletesszük a kukoricát. Kb. 45 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, és jól összedörzsölve a kezünkkel, átmossuk. Addig cserélgetjük és öblítjük le, amíg tiszta nem lesz a víz rajta.Utána lecsipkedjük a tetejéről a hegyét a kukoricának. Kukoricánkat előkészítettük,jöhet a leves.

Feldaraboljuk a csirkét, majd 1 hagymát, és az összes fokhagymát lehámozzuk (ne daraboljuk a hagymát!), és feltesszük bő vízben főni őket a kukoricával együtt. Ez kb. 1-1,5 óra. Teszünk bele még ízlés szerint ételízesítőt. Leszedjük a főzés közben keletkezett habot. Ha a csirke megfőtt, kivesszük a léből, kitesszük egy tányérra. Szétcsipegetjük a megfőtt csirkénket kicsi darabokra.

A jalapeno paprikát, a másik fej hagymát kicsi kockára vágjuk, a friss bazsalikomot leszedjük a száráról, és az avokádót is felszeleteljük csíkokra. Amikor minden kész, 1 tányérba szedünk levest annyi kukoricával, amennyit szeretnének enni. Valaki hígabban, valaki sűrűbben szereti a levest.

A tetejére egy kisebb marék csirkehúst, hagymát, bazsalikomot, avokádót és jalapenot teszünk. Lime levét belefacsarjuk a levesbe, azt is ízlés szerint.

Megsütött vagy csak sima tortillával tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/mexikoi-pozole/