Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-fahéjas almaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 200 g tejföl
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • méz

Elkészítése

Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és annyi vízzel, ami ellepi puhára főzzük. Ha megpuhult, adjuk hozzá a fahéjat és a mézet ízlés szerint.

Ezután a tejfölből, pudingporból, valamint a levesből kimert kevés lével habarást készítünk. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Forraljunk rajta egyet és kész is.

Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Ha szeretjük tejszínhabbal is tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/mezes-fahejas-almaleves/