Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Mézes-gyömbéres almakrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 személyre: 1,5 kg alma 5 dkg méz 3 ek mascarpone krémsajt 1 kisebb citrom 2-3 cm-es friss gyömbér 1 kis darab fahéj 2-3 szegfűszeg 0,5 dl rum (elhagyható) Elkészítése: Az almákat megmossuk, meghámozva negyedekbe vágjuk, eltávolítjuk a magházukat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
veruss74
Beküldte: 2015.03.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 1,5 kg alma
  • 5 dkg méz
  • 3 ek mascarpone krémsajt
  • 1 kisebb citrom
  • 2-3 cm-es friss gyömbér
  • 1 kis darab fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 0,5 dl rum (elhagyható)


Elkészítése:

Az almákat megmossuk, meghámozva negyedekbe vágjuk, eltávolítjuk a magházukat, majd kisebb kockákra vágjuk.
Egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Hozzáadjuk a citromot, amit előzőleg kefével alaposan megsikálunk, kettévágjuk, és a magokat felfogva belefacsarjuk a levesbe, majd a héjából a sárga részeket vékonyan levágva, azokat is beledobjuk.

A gyömbért vékonyan meghámozzuk, ezt is beletesszük. A szegfűszeget és a fahéj darabot teatojásban tegyük bele, hogy utólag könnyen el tudjuk távolítani a levesből.

Fedő alatt addig főzzük, míg az alma megpuhul. Ekkor tegyük bele a rumot és mézet ízlés szerint.

Az almából vegyünk ki egy kis tálkába díszítéshez, körülbelül egy-egy evőkanálnyit, adagonként. Távolítsuk el a teatojást a fűszerekkel, a citromhéjat és a gyömbért, majd egy botmixer segítségével, mixeljük teljesen simára a levest.

Vegyünk ki egy kis tálba egy merőkanállal, és keverjük el benne simára a mascarponét, majd öntsük vissza a levesbe, várjuk meg, míg egyet forr, majd kapcsoljuk le alatta a gázt. Így krémes, bársonyos lesz a levesünk. A félretett almakockákat is helyezzük vissza a levesbe.

Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is egyaránt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is