Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Mézes-gyömbéres gesztenyekrémleves aszalt szilvával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg natúr gesztenyemassza 1 csipet só 3 dl főzőtejszín 6 dkg gyömbér 5 ek méz 10 dkg magozott aszalt szilva Elkészítése: A felengedett gesztenyemasszát fél liter vízben felfőzzük, közben megsózzuk,hozzáadunk 3 evőkanál mézet, és belereszeljük a tisztított gyömbér felét. Az aszalt szilvákat feldaraboljuk, és a levesbe tesszük. Addig főzzük,míg a szilva puha nem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 csipet só
  • 3 dl főzőtejszín
  • 6 dkg gyömbér
  • 5 ek méz
  • 10 dkg magozott aszalt szilva


Elkészítése:

A felengedett gesztenyemasszát fél liter vízben felfőzzük, közben megsózzuk,hozzáadunk 3 evőkanál mézet, és belereszeljük a tisztított gyömbér felét. Az aszalt szilvákat feldaraboljuk, és a levesbe tesszük.

Addig főzzük,míg a szilva puha nem lesz. Felöntjük a tejszínnel, és még kb. 2 percig forraljuk.

A maradék gyömbért vékony szeletekre vágjuk,és elkeverjük a két evőkanál mézzel. A forró levest tányérokba merjük, és mindegyikre teszünk 2-3 karika mézes gyömbért, és tejszínt.

[box style=”info”]Pirított mandulát is adhatunk hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is