Hozzávalók:
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 1 csipet só
- 3 dl főzőtejszín
- 6 dkg gyömbér
- 5 ek méz
- 10 dkg magozott aszalt szilva
Elkészítése:
A felengedett gesztenyemasszát fél liter vízben felfőzzük, közben megsózzuk,hozzáadunk 3 evőkanál mézet, és belereszeljük a tisztított gyömbér felét. Az aszalt szilvákat feldaraboljuk, és a levesbe tesszük.
Addig főzzük,míg a szilva puha nem lesz. Felöntjük a tejszínnel, és még kb. 2 percig forraljuk.
A maradék gyömbért vékony szeletekre vágjuk,és elkeverjük a két evőkanál mézzel. A forró levest tányérokba merjük, és mindegyikre teszünk 2-3 karika mézes gyömbért, és tejszínt.
[box style=”info”]Pirított mandulát is adhatunk hozzá.[/box]