Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A minestrone egy tartalmas, zöldségekkel gazdagon készült olasz leves, amely tésztával kiegészítve igazán laktató fogás. Friss alapanyagokkal készítve könnyű, mégis ízletes étel, amely tökéletes előételnek vagy akár önálló vacsorának is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cat983
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A póréhagymát felkarikázzuk, majd olajon vagy vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a zöldborsót és a kockára vágott karalábét, enyhén megsózzuk. Pár percig együtt pároljuk, amíg a zöldségek levet engednek és kissé megpuhulnak.

Felöntjük kb. fél liter alaplével (például csirkehúslevesből készítve). Közben meghámozzuk a paradicsomokat és felkockázzuk, a kelkáposztát csíkokra vágjuk. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a paradicsomot, a káposztát és a tésztát. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a tészta megpuhulnak, de ügyeljünk, hogy ne főjenek szét – a káposzta maradjon kissé roppanós, a tészta pedig al dente.

A főzés végén friss bazsalikomot szórunk bele, hogy megőrizze az intenzív aromáját.

Tipp

A minestrone változatosan készíthető: kerülhet bele cukkini, zeller vagy akár bab is. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, a tészta egy részét kiválthatjuk apró szemű rizzsel, vagy kínálhatjuk friss reszelt parmezánnal megszórva.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is