Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Minestrone recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db burgonya
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 fej kelkáposzta
  • 90 g pancetta
  • 80 g  tészta (én margheritene-t használtam, de bármilyen apróbb tészta megteszi)
  • 100 g friss vagy mirelit zöldborsó
  • 200 g kis szemű vajbab
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv apróra vágott paradicsom
  • 0,5 teáskanál füstölt paprika
  • 2 liter zöldségalaplé
  • 2 db babérlevél
  • só
  • bors

Elkészítése

A zöldségeket meghámozzuk és faldaraboljuk.

Egy edénybe (olíva)olajat öntünk és rátesszük a pancettát, amit alacsony hőfokon pirítunk le, így szép színe és ropogós állaga lesz.

Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és puhára pároljuk. Ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval majd rádobjuk a babérleveleket és 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát és a burgonyát és felöntjük az alaplével.

Lassan főzzük kb 30 percig, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldborsót a tésztát és a babot. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tészta is megfő.

Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá és reszelt parmezánnal megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/minestrone-4/