Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Minestrone leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 1 fej karalábé
  • 0,5 fej zeller
  • 2 szem burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré (vagy 2 db paradicsom )
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • spagetti tészta
  • reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só
  • bors
  • 2 liter húsleves alaplé
  • 3 dkg vaj

Elkészítése

A húsleveskockákat 2 liter vízben feloldjuk és felforraljuk. A megtisztított karalábét, zellert és burgonyát kis kockákra vágjuk, majd olajon megpároljuk. Az apró kockákra vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk.

A vajon megpirítjuk a paradicsompürét vagy a szeletelt paradicsomot, majd felöntjük a forró húslevessel. Hozzáadjuk a párolt zöldségeket és a pirított szalonnát. Ha felforrt, beletesszük a spagetti tésztát, és kb. 10 percig főzzük, amíg a tészta megpuhul.

Tálalás előtt a leves tetejére friss, apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk, és a tányérokban reszelt sajttal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/minestrone-leves-2/