Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A minestrone leves egy klasszikus olasz zöldségleves, amely friss zöldségekkel és tésztával készül. Könnyű, mégis laktató fogás, amely tökéletes ebédre vagy vacsorára. A bazsalikom frissessége és a fokhagyma karakteres íze igazán ízletessé teszi.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Elkészítés

A zellert, a cukkinit, a sárgarépát és a paradicsomot megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A zöldségeket a zöldbabbal, a tortellinivel és a fokhagymával együtt lábosba tesszük, majd felöntjük vízzel. Sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

A levest lefedve, közepes lángon kb. 20–25 percig főzzük, amíg a zöldségek és a tészta is megpuhulnak. Közben néhányszor átkeverjük. A felaprított bazsalikomot a főzés vége felé adjuk hozzá, hogy megőrizze friss aromáját.

Forrón tálaljuk, akár friss kenyérrel kiegészítve.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk reszelt parmezán sajttal, vagy egy kevés olívaolajjal meglocsolva. Ha sűrűbb, tartalmasabb levest szeretnénk, keverhetünk bele főtt fehérbabot is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is