Elkészítés
A zellert, a cukkinit, a sárgarépát és a paradicsomot megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A zöldségeket a zöldbabbal, a tortellinivel és a fokhagymával együtt lábosba tesszük, majd felöntjük vízzel. Sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
A levest lefedve, közepes lángon kb. 20–25 percig főzzük, amíg a zöldségek és a tészta is megpuhulnak. Közben néhányszor átkeverjük. A felaprított bazsalikomot a főzés vége felé adjuk hozzá, hogy megőrizze friss aromáját.
Forrón tálaljuk, akár friss kenyérrel kiegészítve.
Tipp
A levest gazdagíthatjuk reszelt parmezán sajttal, vagy egy kevés olívaolajjal meglocsolva. Ha sűrűbb, tartalmasabb levest szeretnénk, keverhetünk bele főtt fehérbabot is.