Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Minestrone recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 dl olaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 0,5 fej karalábé
  • 2 marék zöldborsó
  • fél fej kelkáposzta
  • 3 db paradicsom (hámozva )
  • 2 marék kagyló tészta (vagy masni, vagy csiga )
  • bazsalikom
  • só
  • 0,5 liter alaplé

Elkészítése

A póréhagymát felkarikázzuk, majd olajon vagy vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a zöldborsót és a kockára vágott karalábét, enyhén megsózzuk. Pár percig együtt pároljuk, amíg a zöldségek levet engednek és kissé megpuhulnak.

Felöntjük kb. fél liter alaplével (például csirkehúslevesből készítve). Közben meghámozzuk a paradicsomokat és felkockázzuk, a kelkáposztát csíkokra vágjuk. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a paradicsomot, a káposztát és a tésztát. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a tészta megpuhulnak, de ügyeljünk, hogy ne főjenek szét – a káposzta maradjon kissé roppanós, a tészta pedig al dente.

A főzés végén friss bazsalikomot szórunk bele, hogy megőrizze az intenzív aromáját.

Tipp

A minestrone változatosan készíthető: kerülhet bele cukkini, zeller vagy akár bab is. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, a tészta egy részét kiválthatjuk apró szemű rizzsel, vagy kínálhatjuk friss reszelt parmezánnal megszórva.

https://receptneked.wps.hu/levesek/minestrone/