Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancskrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db narancs
  • 1 dl triple sec (elhagyható)
  • 100 g cukor
  • 1 db citrom
  • 8 dl rostos narancslé
  • 4 db szegfűszeg
  • 0,5 kisujjnyi fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 dl habtejszín
  • 4 tojás sárgája
Narancskrém leves kép

Elkészítése

Az egyik narancsból 4 szeletet vágunk (tálaláshoz), a maradékot és a másik narancsot meghámozzuk, felaprózzuk, meglocsoljuk a likőrrel.

A narancsok héját vékony csíkokra vágjuk, 5 percig főzzük pici vízben, majd leszűrjük.

50 gramm cukrot megpirítunk, hozzáadjuk a citrom levét és a narancshéjat, habosodásig pirítjuk, tányérra terítve kihűtjük.

Ugyanebbe az edénybe beleöntjük a narancslevet, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a maradék 50 g. cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és lassú tűzön 5 percig forraljuk, majd lefedjük. 10 perc múlva leszűrjük és langyosra hűtjük.

Habverővel beledolgozzuk a tejszínnel simára kevert tojássárgákat, a felaprózott narancsot a likőrrel együtt és 4 csészébe töltjük. Meghintjük a narancshéjjal és a narancskarikákkal díszítjük.Küldte: Tomkáné Gürtler Ildikó.

https://receptneked.wps.hu/levesek/narancskremleves-2/