Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancskrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db narancs
  • 3 csapott evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • fahéj
  • 8 szem szegfűszeg
  • só
  • 1 pici rum (vagy rumaroma )
  • 0,5 marék mazsola
  • 3 dl tej ( vagy főzőtejszín)
  • 2 db narancs reszelt héja

Elkészítése

A narancsok levét kifacsarjuk és átszűrjük, hogy ne maradjon benne mag és rost. A felét feltesszük főni, a lereszelt narancshéjjal, szegfűszeggel, sóval, cukorral és a rummal.

Ezt forraljuk egy pár percig, addig a másik felét csomómentesre keverjük a pudingporral.

Ha forrt egy darabig, átszűrjük és beletesszük a mazsolát. Ismét feltesszük forrni, ha felforrt hozzákeverjük a pudingporos narancslét is.

Állandó kevergetés mellet, hozzáadjuk a tejet is és levesszük a tűzről. Hidegvíz fürdőben addig kevergetjük, míg langyosra hűl.

Tejszínhabbal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/narancskremleves/