Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos almaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db nagy narancs
  • 3 db nagy alma
  • 2 db szegfűszeg
  • csipet fahéj
  • 1 evőkanál eritrit vagy cukor
  • vanília aroma vagy fél tasak vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál vaníliaízű pudingpor vagy zabliszt
  • 1 dl habtejszín
  • csipet só

Elkészítése

Kb 1 l vizet elkezdünk melegíteni, közben belerakjuk a szegfűszeget, fahéjat, vaníliát és a csipet sót.

Megpucoljuk az almát, maj kisebb darabokra vágjuk és beletesszük a felforralt vízbe, majd félpuhára főzzük. Addig a narancsokat is megpucoljuk, leszedjük a hártyákat, feldaraboljuk és a levével együtt hozzáadjuk az almához.

A pudingport vagy zablisztet elkeverjük az eritrittel és hozzáadjuk a tejszínt, majd egy merítőkanálnyi forró levessel elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez, folyamatosan keverjük, majd ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.

https://receptneked.wps.hu/levesek/narancsos-almaleves/