Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Négyhagymás hagymaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 evőkanál vaj
  • 150 g tejföl
  • só
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring

Tálaláshoz

  • reszelt sajt (opcionális)

Elkészítése

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon üvegesre pirítjuk. Ezután felöntjük vízzel (kb. 1 liter), majd hozzáadjuk a leveskockát, és alaposan elkeverjük.

A póréhagymát és az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd ezeket is hozzáadjuk a leveshez. Az egészet ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük.

Amikor a leves felforr, egy kis mennyiséget kiveszünk belőle, és elkeverjük a tejföllel, hogy ne csomósodjon össze. A tejfölös keveréket visszaöntjük a levesbe, és alacsony lángon újraforraljuk, de már nem főzzük sokáig, hogy a tejföl ne csapódjon ki.

Tálalás előtt opcionálisan reszelt sajttal díszítjük, amely megolvad a forró leves tetején.

https://receptneked.wps.hu/levesek/negyhagymas-hagymaleves/