Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 nagyobb alma 1 tk őrölt fahéj 2 nagy csipet só 3 ek cukor 1 ek vaníliás pudingpor 2 dl főzőtejszín (20%-os) 4 szegfűszeg 1 tasak vaníliás cukor Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, a fahéjjal, a cukorral, a szegfűszeggel, és felöntjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 nagy csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 4 szegfűszeg
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, a fahéjjal, a cukorral, a szegfűszeggel, és felöntjük vízzel.

Ha az alma puhára főtt, a pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk, és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.

Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni. Mentalevéllel díszítve langyosan, vagy behűtve kínáljuk.

[box style=”info”]Termett pár nyári alma a kertben, könnyű kis leves készült belőle.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is