Hozzávalók:
- 3 (nagyobb) szem krumpli
- 1 nagy doboz tejföl
- tárkony
- só
- víz
- citromlé (vagy kovászos uborka leve)
- levesgyöngy
Elkészítése:
A krumplit felkockázva megfőzöm annyi sós vízben, ami épp ellepi. Mikor megfőtt kézi mixerrel pürésítem.
A tejföltt és a tárkonyt összekeverem, majd folyamatos kevergetés mellett a krumplihoz adom. A víz mennyisége attól függ, hogy ki mennyire szereti sűrűn a levest.
Nyáron hűtve szoktuk fogyasztani, kevés citromlével vagy kovászos uborka levével savanyítom, levesgyönggyel tálalom.
[box style=”info”]Hidegen és melegen is lehet fogyasztani ezt a levest, de ilyenkor nyáron nagyon jól esnek a hideg ételek. Kovászos uborka levével meg egészen isteni és frissítő.[/box]