Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Nyírségi gombócleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst, gombát és zöldségeket kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A burgonyát megfőzzük, majd kihűtjük. Egy edényben a vajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Sóval, fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük. Közben elkészítjük a gombócokat: a burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojást, lisztet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.01.06.

Hozzávalók

A gombóchoz

Elkészítése

A húst, gombát és zöldségeket kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A burgonyát megfőzzük, majd kihűtjük. Egy edényben a vajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Sóval, fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük.

Közben elkészítjük a gombócokat: a burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót és az aprított petrezselyemzöldet, majd alaposan összedolgozzuk. Ha a hús megpuhult, vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő leveshez adjuk. A gombócok kb. 8-10 perc alatt megpuhulnak.

Végül a levest liszttel elkevert főzőtejszínnel behabarjuk. Ha újraforrt, hozzáadjuk a citrom levét. Tovább forralni már nem szükséges. Aki szereti, csipetnyi tárkonnyal is ízesítheti.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is