Elkészítése
A húst, gombát és zöldségeket kockákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A burgonyát megfőzzük, majd kihűtjük. Egy edényben a vajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Sóval, fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük.
Közben elkészítjük a gombócokat: a burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót és az aprított petrezselyemzöldet, majd alaposan összedolgozzuk. Ha a hús megpuhult, vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő leveshez adjuk. A gombócok kb. 8-10 perc alatt megpuhulnak.
Végül a levest liszttel elkevert főzőtejszínnel behabarjuk. Ha újraforrt, hozzáadjuk a citrom levét. Tovább forralni már nem szükséges. Aki szereti, csipetnyi tárkonnyal is ízesítheti.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
