Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olasz bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg fehérbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 csokor bazsalikom
  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg zeller (vagy zöldje)
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • só

Elkészítése

Előkészítés:

A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd másnap enyhén sós vízben puhára főzzük.

Leves:

Egy edényben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, gyorsan átkeverjük, hogy ne égjen meg, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a megtisztított vöröshagymát és a zellert (vagy zellerzöldet), majd lassú tűzön főzni kezdjük.

A zöldbab végeit levágjuk, a szálakat eltávolítjuk, megmossuk, majd hosszabb darabokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy kevés olajon megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a főtt fehérbabot, a zöldbabot és a friss bazsalikomleveleket.

Befejezés:

Az egészet a paradicsomos alaphoz öntjük, szükség szerint tovább ízesítjük, majd takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldbab megpuhul.

Tipp:

A leveshez reszelt parmezánt vagy pirított kenyérkockát is kínálhatsz, így még tartalmasabb lesz. Ha szereted a pikáns ízeket, egy kevés chilipehellyel vagy csípős paprikával feldobhatod.

https://receptneked.wps.hu/levesek/olasz-bableves/