Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olasz rizsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 evőkanál rizs
  • 2 dkg vaj
  • 1 púpos evőkanál finomliszt
  • 1 db tojássárga
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 10 dkg sajt

Elkészítése

A rizst 1,2 liter vízben puhára főzzük. Közben a vajból és lisztből világos rántást készítünk, majd ezzel berántjuk a levest. Sóval és őrölt borssal ízesítjük. A tányérokba elosztjuk a tojássárgával elkevert tejfölt, majd reszelt sajtot szórunk rá. Végül a forró rizslevest ráöntjük a tejfölös-sajtos keverékre, és forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/olasz-rizsleves/