Elkészítése
Hozzávalók:
- 200 ml sűrített paradicsom
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- só
- bors
- kevés cukor
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk oregano
- 5 bazsalikomlevél (friss)
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb pritaminpaprika
- olívaolaj
- 1 csomag mini mozzarella (elhagyható)
Elkészítése:
Egy 2 literes fazékban az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és fokhagymát. A pritamin paprikát szintén reszelve hozzátesszük. Sózzuk, borsozzuk, a konzerv paradicsomot, és a sűrítményt is beleöntjük.
Összekeverjük, és vízzel kicsit hígítjuk. Cukor csak akkor kell bele, ha a paradicsom nem volt elég édes. A bazsalikomot felaprítjuk, és az oregánóval együtt beleszórjuk. Pár perc, és elkészül.
Mini mozzarella sajttal kínálhatjuk.

