Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Orjaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg orja csont
  • 5 sárgarépa
  • 3 petrezselyem gyökér
  • 1 karalábé
  • 0,5 zellergumó
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • kevés zellerlevél
  • 2 fej hagyma
  • pár db egész fekete bors
  • só (ízlés szerint)
  • 15 dkg levestészta


Elkészítése:

A leveshez a karaj csontját (orja) használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel lassú tűzön főni. Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.

Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg minden megpuhul.

Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát. Finommetélt, eperlevél, vagy siplike illik hozzá.

Külön tálaljuk a húst és a megfőtt zöldségeket, így mindenki szedhet hozzá kedvére.

https://receptneked.wps.hu/levesek/orjaleves-3/