Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Orjaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg húsos orjacsont
  • só
  • 5 szem fekete bors
  • 1 db babér
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kicsi zeller
  • 1 pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1  kisebb karalábé
  • 1 vöröshagyma héjával együtt
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Egy nagy fazékban feltesszük a megmosott húsos csontokat a főzőlapra, hideg vízzel felöntjük, és felforraljuk.

A habzásnál letisztítjuk a szennyeződést, majd beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük. Lassú tűzön 3 órát főzzük.

Ezután leszűrjük, és a zöldségeket és a leszedett húst külön tálba kínáljuk kifőzött tésztával.

[box style=”info”]Klasszikus leves,a mit hétköznap is sokszor készítek, de főleg télen esik jól .[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/orjaleves/