Elkészítése
A vöröshagymát megpucoljuk, majd félkörökre vágjuk, ügyelve, hogy ne legyenek se túl apró, se túl nagy darabok. A fokhagymát is megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk, vagy kisebb gerezdeket egészben hagyunk.
A margarint egy fazékban közepes hőfokon megolvasztjuk. Amint a margarin sercegni kezd, hozzáadjuk a hagymát, és néhány keverés után takarékra vesszük a hőfokot. A fazekat lefedjük, és 1-3 percenként megkeverjük, hogy a hagyma ne égjen le.
Amikor a hagyma üveges, hajlékony és kissé sárgás, hozzáadjuk a fokhagymát és röviden együtt pirítjuk. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, amennyi kb. két és félszerese a hagyma térfogatának (szemre mérve). Hozzáadjuk a szerecsendiót, a borsot és a leveskockát, majd a fazék fedőjét visszahelyezzük.
A levest 20 percig főzzük alacsony hőfokon, majd megkeverjük, és további 10 percig főzzük.
A tejfölt egy bögrébe tesszük, hozzáadunk 1-2 merőkanálnyit a forró levesből, és alaposan összekeverjük. A tejfölös keveréket visszaöntjük a fazékba, hogy a tejföl ne csapódjon ki. Hozzáadjuk a petrezselymet, hagyjuk egyet-kettőt rottyanni, majd levesszük a tűzről.
A levest friss kenyérrel, pirított kenyérkockával vagy levesbetéttel kínáljuk. Cipóban tálalva is remekül mutat és ízletes.
