Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

“Összeollózott” hagymaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma (ízlés szerint lehet több is)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 darab erőleveskocka
  • 1 púpozott evőkanál margarin
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 2 késhegynyi őrölt színes bors
  • 1 nagy csipet petrezselyemzöld
  • só

Elkészítése

A vöröshagymát megpucoljuk, majd félkörökre vágjuk, ügyelve, hogy ne legyenek se túl apró, se túl nagy darabok. A fokhagymát is megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk, vagy kisebb gerezdeket egészben hagyunk.

A margarint egy fazékban közepes hőfokon megolvasztjuk. Amint a margarin sercegni kezd, hozzáadjuk a hagymát, és néhány keverés után takarékra vesszük a hőfokot. A fazekat lefedjük, és 1-3 percenként megkeverjük, hogy a hagyma ne égjen le.

Amikor a hagyma üveges, hajlékony és kissé sárgás, hozzáadjuk a fokhagymát és röviden együtt pirítjuk. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, amennyi kb. két és félszerese a hagyma térfogatának (szemre mérve). Hozzáadjuk a szerecsendiót, a borsot és a leveskockát, majd a fazék fedőjét visszahelyezzük.

A levest 20 percig főzzük alacsony hőfokon, majd megkeverjük, és további 10 percig főzzük.

A tejfölt egy bögrébe tesszük, hozzáadunk 1-2 merőkanálnyit a forró levesből, és alaposan összekeverjük. A tejfölös keveréket visszaöntjük a fazékba, hogy a tejföl ne csapódjon ki. Hozzáadjuk a petrezselymet, hagyjuk egyet-kettőt rottyanni, majd levesszük a tűzről.

A levest friss kenyérrel, pirított kenyérkockával vagy levesbetéttel kínáljuk. Cipóban tálalva is remekül mutat és ízletes.

https://receptneked.wps.hu/levesek/osszeollozott-hagymaleves/