Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy konzerv őszibarack befőtt
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 kis pohár barackjoghurt
  • fahéj
  • rumaroma
  • 2 dl főzőtejszín
  • cukor

Elkészítése

A konzervet felnyitjuk, majd a levét egy edénybe öntjük. A barackokat ízlés szerint cukrozott vízben megfőzzük, úgy, hogy a víz éppen csak ellepje a gyümölcsöket. Amikor a barackok megfőttek, botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük őket, majd az így kapott barackpürét visszatesszük az edénybe és újra főzni kezdjük. Közben a félretett baracklében elkeverjük a rumaromát, tejszínt, és a pudingport, majd ezt a keveréket hozzáadjuk a barackpüréhez. Az egészet tovább főzzük 2-3 percig, amíg a pudingpor besűríti a krémet.

https://receptneked.wps.hu/levesek/oszibarack-kremleves-2/