Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg őszibarack
  • 1 liter tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliaízű puding
  • méz
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 2-3 szem őszibarack (levesbetétnek )

Elkészítése

Minimális erőfeszítéssel, pillanatok alatt elkészíthető, de mivel nyersen fogyasztjuk, különösen fontos a friss alapanyagok használata.

Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Kevés tejben feloldjuk a pudingport, és a barackpüréhez keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a tejszínt és a többi alapanyagot, ízlés szerint ízesítjük. Alaposan összekeverjük, majd a felkockázott barackdarabokat is beleforgatjuk a turmixolt levesbe.

https://receptneked.wps.hu/levesek/oszibarack-kremleves-3/