Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack-krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg őszibarack
  • 5 szem szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl habtejszín
  • 4 cl brandy
  • őrölt szegfűbors

Elkészítése

A felszeletelt barackot citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesítjük, majd 7 dl vízbe feltesszük főni. Kihűtjük, majd a fűszereket kiszedjük, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejszínt, a brandyt, és az egészet habosra keverjük. Jól lehűtjük, majd tetejét szegfűborssal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/oszibarack-kremleves/