Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pacal leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pacal
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej fokhagyma
  • 4-5 db babélevél
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2-3 db savanyított pritamin paprika
  • só
  • bors
  • ecet

Elkészítése

A pacalt vékony csíkokra vágjuk, majd egy kuktába vagy rendes edénybe tesszük. Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket és a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és körülbelül 1 órán át főzzük.

Közben a sárgarépát és a gyökeret megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a félig főtt pacalhoz. Ismét felöntjük vízzel, és majdnem teljesen puhára főzzük. Amikor a pacal már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a darabokra vágott savanyított paprikát.

A tejfölt alaposan elkeverjük a tojások sárgájával és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, hogy besűrítse. Végül sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű ecettel ízesítjük, hogy kellemesen savanykás legyen. Tálalás előtt jól átforgatjuk, és friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/pacal-leves/