A pacalt vékony csíkokra vágjuk, majd egy kuktába vagy rendes edénybe tesszük. Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket és a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és körülbelül 1 órán át főzzük.
Közben a sárgarépát és a gyökeret megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a félig főtt pacalhoz. Ismét felöntjük vízzel, és majdnem teljesen puhára főzzük. Amikor a pacal már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a darabokra vágott savanyított paprikát.
A tejfölt alaposan elkeverjük a tojások sárgájával és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, hogy besűrítse. Végül sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű ecettel ízesítjük, hogy kellemesen savanykás legyen. Tálalás előtt jól átforgatjuk, és friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk!