Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg pacal 2 vöröshagyma 1 közepes sárgarépa 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma 1 csapott ek liszt 2 tojássárgája 1 szegedi paprika 2 dl tej só bors tárkony olaj Tálaláshoz: tejföl csípős paprika Elkészítése: Az alaposan megtisztított, laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával, pár szem borssal feltesszük főni. A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.04.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg pacal
  • 2 vöröshagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 szegedi paprika
  • 2 dl tej
  • bors
  • tárkony
  • olaj

Tálaláshoz:

  • tejföl
  • csípős paprika


Elkészítése:

Az alaposan megtisztított, laskára vágott pacalt 1 egész fej hagymával, pár szem borssal feltesszük főni.

A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, olajon az apróra vágott hagymával és paprikával megdinszteljük, majd forró vízzel felengedjük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát és tárkonyt. Sóval, borssal egy kevés erős paprikával ízesítjük.

A tojássárgákat a liszttel és tejjel elsúroljuk, és besűrítjük vele a levest.

A megfőtt pacalt a levétől leszűrjük, és a leveshez adjuk. Ecettel, vagy citromlével savanyítjuk.

Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is