Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Padlizsánkrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg padlizsán 1 közepes vöröshagyma 3 ek olívaolaj 2 közepes sárgarépa 1 közepes fehérrépa 8 dl víz só ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 1 db babérlevél 2 dl főzőtejszín 2 ek sűrített paradicsom 1 citromból nyert citromhéj 1 csokor petrezselyem Elkészítése: A padlizsánt héjastól sütőben megsütjük. A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.10.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg padlizsán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 8 dl víz
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csokor petrezselyem


Elkészítése:

A padlizsánt héjastól sütőben megsütjük.

A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.

A megsült padlizsánt megpucoljuk, a húsát a megfőtt zöldségekhez adjuk, a babérlevelet kivesszük, és a levest simára turmixoljuk.

Beleöntjük a tejszínt, a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.

Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is