Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Padlizsánkrémleves sajt chipsszel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 szál sárgarépa 1 piroshúsú paprika 1 burgonya só,bors petrezselyemzöld apróra vágva 2 ek olívaolaj 1 liter húsleves alaplé 1,5 dl főzőtejszín 1 tk étkezési keményítő 1 dl víz Chipshez: reszelt sajt (nálam permezán) Elkészítése: A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2017.01.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 piroshúsú paprika
  • 1 burgonya
  • só,bors
  • petrezselyemzöld apróra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 dl víz

Chipshez:

  • reszelt sajt (nálam permezán)


Elkészítése:

A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a sóban, majd leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet.

Egy fazékban olajat hevítünk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.

Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és további 2 percig forraljuk.

A chipshez egy tepsit elkőkészítünk, kis halmokban rászórjuk a sajtot, majd forró sütőben összesütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A kész, forró levest a sajt chipsszel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is