Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 piroshúsú paprika
- 1 burgonya
- só,bors
- petrezselyemzöld apróra vágva
- 2 ek olívaolaj
- 1 liter húsleves alaplé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 dl víz
Chipshez:
- reszelt sajt (nálam permezán)
Elkészítése:
A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a sóban, majd leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet.
Egy fazékban olajat hevítünk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
A chipshez egy tepsit elkőkészítünk, kis halmokban rászórjuk a sajtot, majd forró sütőben összesütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kész, forró levest a sajt chipsszel tálaljuk.