Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pagoda karfiol leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej pagoda karfiol
  • 30 dkg gesztenye
  • 1 darab édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 szál korianderlevél aprítva
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 dl tejszín
  • kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • só

Elkészítése

Vízben megfőzzük a gesztenyét és még melegen megpucoljuk. A karfiolt rózsáira, a hagymát, gesztenyét és a burgonyát kis kockára vágjuk.

Üvegesre pirítjuk kevés felforrósított olajon a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért és a burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és miután beletettük a karfiolt ízesítjük kakukkfűvel, sóval, borssal és a koriander felével.

Fedő alatt puhára főzzük kb 30 perc alatt. A tűzről levéve beletesszük a maradék koriandert és botmixerrel pürésítjük.

Tejszínnel és zsírjában sült szalonnakockákkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pagoda-karfiol-leves/