Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pagodakarfiol leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 fej pagodakarfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • kínai fűszerkeverék
  • kínai levestészta (instant)

Elkészítése

A karfiolt darabokra szedjük és alaposan megmossuk. A hagymát felkarikázzuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

Kevés olajon 2-3 percig pirítjuk a hagymát és a sárgarépát, majd hozzádjuk a fűszerkeveréket és a sót. Beletesszük a karfiolt, majd felöntjük kb 1,5 l vízzel. Főzzük, míg a karfiol megpuhul.

Tálaláskor a tányérba morzsoljuk a tésztát, felöntjük a forró lével és várunk, míg megpuhul, majd szedünk a sűrűjéből is.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pagodakarfiol-leves/