Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A babot beáztatjuk előző éjszaka, továbbá a sonkát is pár órára, ha nagyon sós. Pörkölt alapot készítünk, majd ezt felengedjük vízzel. Ebben a vízben főzzük a szalonnát, sonkát. Ha megfőtt a sonkát ki is vehetjük és utólag kockázzuk a levesbe, majd ugyanebbe a lébe feltesszük főni a leöblített babot és hozzáadjuk a babérleveleket. Mikor már […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A babot beáztatjuk előző éjszaka, továbbá a sonkát is pár órára, ha nagyon sós. Pörkölt alapot készítünk, majd ezt felengedjük vízzel.

Ebben a vízben főzzük a szalonnát, sonkát.

Ha megfőtt a sonkát ki is vehetjük és utólag kockázzuk a levesbe, majd ugyanebbe a lébe feltesszük főni a leöblített babot és hozzáadjuk a babérleveleket.

Mikor már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a felkarikázott kolbászt, továbbá beletörjük a fokhagymát.

Ha minden megfőtt, ízlés szerint sózzuk majd behabarjuk a tejföllel és a liszttel. Tálaláskor a már megfőtt sonkán kívül nyers, kockázott vöröshagymát szórunk a tetejére.

Jó étvágyat!

Sztori: Ez az étel a téli disznóvágásból megmaradt sonka, szalonna és kolbász maradék kiváló felhasználási lehetősége. Minden hasonlót bele lehet főzni, amit a hűtőben találunk ízlés szerint. 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is