Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palóc bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • sonka
  • szalonna
  • kolbász
  • 50 dkg tarkabab
  • 1-2 db krumpli
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • pár darab babérlevél
  • só
  • liszt
  • pirospaprika

Elkészítése

A babot beáztatjuk előző éjszaka, továbbá a sonkát is pár órára, ha nagyon sós. Pörkölt alapot készítünk, majd ezt felengedjük vízzel.

Ebben a vízben főzzük a szalonnát, sonkát.

Ha megfőtt a sonkát ki is vehetjük és utólag kockázzuk a levesbe, majd ugyanebbe a lébe feltesszük főni a leöblített babot és hozzáadjuk a babérleveleket.

Mikor már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a felkarikázott kolbászt, továbbá beletörjük a fokhagymát.

Ha minden megfőtt, ízlés szerint sózzuk majd behabarjuk a tejföllel és a liszttel. Tálaláskor a már megfőtt sonkán kívül nyers, kockázott vöröshagymát szórunk a tetejére.

Jó étvágyat!

Sztori: Ez az étel a téli disznóvágásból megmaradt sonka, szalonna és kolbász maradék kiváló felhasználási lehetősége. Minden hasonlót bele lehet főzni, amit a hűtőben találunk ízlés szerint. 🙂

https://receptneked.wps.hu/levesek/paloc-bableves/